Recreatie

Houd jij niet zo van wedstrijden rijden? En wil jij gewoon lekker rijden omdat je het leuk en ontspannend vindt, maar niet perse met een doel? Dan is recreatief rijden misschien wel iets voor jou! 

Mensen die recreatief rijden, doen dit vooral voor hun plezier en hebben niet altijd een doel om iets te behalen. Zij beoefenen geen specifieke discipline, maar doen van alles wat. Lekker bosritten maken, galopperen over de hei, zwemmen met je pony, soms een sprongetje en hier en daar wat dressuur. Zeker in de zomer is het heerlijk om er lekker op uit te gaan met jouw pony. Wat wil je nog meer?! 

Er zijn ook specifieke paarden die extra geschikt zijn om recreatief mee te rijden. Meestal zijn dit paarden of pony's die het niet leuk vinden om heel hard te werken en op een hoog niveau te rijden, of dat niet goed kunnen door hun bouw. Als je veel gaat buitenrijden is het ook fijn als jouw pony 'bomproof' is en niet van alles schrikt. Dit om ongelukken te voorkomen. Het is altijd een goed idee om samen met iemand anders naar buiten te gaan. Paarden en pony's schrikken dan vaak ook minder snel. Het is niet alleen veiliger, maar ook nog eens veel gezelliger!

Wat je ook doet met je pony, het is het belangrijkste dat jullie er allebei plezier in hebben!