Arabier

Een Arabier wordt ook wel een Arabisch volbloed genoemd. De Arabier heeft zijn naam te danken aan het gebied van afkomst. Het paardenras stamt namelijk af van Arabische paarden uit Noord-Afrika en het Oosten. Het Arabische ras is al heel oud, het ras bestaat namelijk al meer dan vijfduizend jaar. 

Een hoge intelligentie en een fel karakter kenmerken de Arabier, maar hij staat ook bekend om zijn gevoeligheid en soberheid. De Arabier beschikt over een groot uithoudingsvermogen dat hij overhield aan zijn vroegere leven als woestijnbewoner. Dit ras wordt gebruikt in allerlei takken van de paardensport en is uitermate geschikt voor de endurancesport. De Arabier kan worden gebruikt als rijpaard en als renpaard omdat de beste gang de galop is. Daarnaast worden Arabieren ook veel ingezet op speciale Arabieren shows. Deze shows vinden plaats over de hele wereld en hier worden de paarden beoordeeld door een jury. 

Het uiterlijk van een Arabier is te herkennen aan het best wel dunne lichaam, een Arabier is erg gespied maar weegt meestal niet meer dan 500 kilo. Een Arabier is ook niet zo groot, de meest voorkomende stokmaat ligt tussen de 1,40 en de 1,50 meter. Dit is de laatste jaren wel iets veranderd want nu worden er soms ook Arabieren tot 1,65 meter gefokt. Een Arabier is te herkennen aan hun mooie kleine hoofdjes met een fijngevormde neus en mooie ogen. Wat bijzonder is aan een Arabier is dat ze maar 17 ribben hebben, een normaal paard heeft er meestal 18.