Haflinger

De Haflinger, de pony met de typische blonde manen en staart, komt van oorsprong uit Oostenrijk. Haflingers hebben een vaste en zekere manier van gaan in het terrein en worden vaak ingezet voor de wagen en als manege- en vrijetijdspaard. Er lopen ook steeds meer Haflingers in de wedstrijdsport. De naam Haflinger stamt af van het plaatsje Hafling. Vroeger werden Haflingers vaak gebruikt als landbouwmachines omdat ze zo sterk en stoer zijn! Maar tegenwoordig kunnen Haflingers veel meer en lopen ze zelfs in de sport!

Alle Haflingers hebben dezelfde kleur daarom kan je ze goed herkennen, deze kleur wordt ook wel een zweetvos genoemd. Een Haflinger is gemiddeld 1,45m groot maar er zijn ook grotere en kleinere Haflingers vandaar dat de stokmaat meestal valt tussen de 1,35m en de 1,56m. 
Er bestaan twee soorten Haflingers: 

1. De klassieke Haflinger:
Dit type Haflinger heeft korte voorbeentjes en een korte rug. Ook heeft die een wat zwaardere hals en is die wat ronder gebouwd. Dit type is meestal wat kleiner en heeft een stokmaat van 1,35m tot 1,47m. 

2. De moderne Haflinger: 
De moderne Haflinger heeft wat langere benen en een langere rug. Door deze lange benen is die ook opwaarts gebouwd. Dit type Haflinger is meestal wat groter en heeft een stokmaat van 1,47m tot 1,56m.

Een Haflinger is een heel lief paard om mee te werken en te spelen, ze willen heel graag hun uiterste best doen voor hun baasje. Een Haflinger is ook heel betrouwbaar want hij zal niet snel schrikken en wil echt een maatje zijn met zijn baasje. 

Een Haflinger kan gebruikt worden voor meerdere disciplines, een Haflinger kan bijvoorbeeld springen, dressuur maar ook mennen! Hoe tof is dat?